sâmbătă, 2 iunie 2012

Despre sistemele de alarma


În cele ce urmează mă voi referi în mod deosebit la sistemele de alarmă, o parte importantă în cadrul sistemelor de securitate în ansamblu.
Un sistem de alarmă este un sistem care sesizează și avertizează proprietarul la tentativele de efracție, declanșarea incendiilor, inundațiilor, sau scurgerile de gaze.
Din păcate, foarte puțini dintre noi instalează un sistem de alarmă înainte de a deveni, ei înșiși sau vecinii lor, victimele unui furt, incendiu, etc.
Sistemele de alarmă, ca mai toate lucrurile din lume, sunt de două feluri: alarme ieftine și ... sisteme de alarmă bune.
Cele ieftine sunt doar ieftine și tot timpul vor creea probleme, alarme false, conflicte, etc. iar, în final vor sfârși prin a rămâne neutilizate, deci investiția, considerată inițial, foarte inspirată se dovedește a fi de fapt o pagubă.
Sistemele de alarmă bune sunt cele care contează cu adevărat și nu sunt neaparat scumpe, dar sunt cele care pot să facă diferența dintre o victimă și o presoană fără griji, care își știe familia, casa și afacerile protejate.
Pe piața sistemelor de securitate din România, în acest moment există patru mari producători care s-au impus prin calitatea produselor, si anume: DSC (Canada), Paradox (Canada), ROEL (România) și JABLOTRON (Cehia).

Așa că sfatul meu este să vă îndreptați atenția către unul din acești producători și să analizați cu atenție multitudinea de dispozitive pe care vi le oferă, senzori de prezență, contacte magnetice, senzori de fum, senzori de șoc, senzori de gaz, senzori de geam spart, comunicatoare digital incluse, care pot apela mai multe numere de telefon, sau pot conecta sistemul de alarma la un dispecerat de monitorizare, etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu