duminică, 28 iulie 2013

5 greseli periculoase pe care le fac posesorii de sisteme de alarma

Instalarea unui sistem de alarma antiefractie este una dintre cele mai intelepte masuri pe care le puteti lua pentru protejarea familiei si a proprietatii, dar multi proprietari fac greseli serioase care le-ar putea aduce pagube importante. In cele ce urmeaza sunt doar cateva dintre cele mai frecvente greseli pe care proprietarii le fac DUPA instalarea unui sistem de alarma.

Mentinerea sistemului de alarma dezarmat
Acesta este un lucru care personal ma scoate din minti. De nenumarate ori vizitez casele prietenilor si rudelor care au instalate sisteme de alarma foarte scumpe dar pe care nu le armeaza. De ce? Ce ar putea face o persoana sa fie atat de indiferenta? O parte din motivele pe care le aud sunt:
„Am uitat codul de la alarma.”
„O las oprita, deoarece deseori o declansez acidental si este pur si simplu prea galagioasa.”
„Copii nu stiu cum sa o foloseasca.”
„E soare afara … nimeni nu ne va sparge casa la ora aceasta.”

Si scuzele continua, dar ati prins ideea. Solutiile la aceste probleme sunt intotdeauna mai usor de aplicat decat par si oricum preferabile pagubelor cauzate de hoti, dar oameni cred ca un astfel de jaf nu li se va intampla niciodata lor.

Lipsa monitorizarii sistemului de alarma
Aceasta este probabil una dintre cele mai comune greseli printre cei care au instalat deja un sistem de alarma. Ca sa fiu corect, aceasta nu este in totalitate vina lor intrucat uneori firmele care se ocupa cu monitorizarea sistemelor de alarma conditioneaza sau suprataxeaza acest serviciu. Alteori vanzatorii sistemelor de alarma ofera acest serviciu la un pret mult mai mare decat al firmei de paza si monitorizare. Va intrebati de ce? Pai se pare ca motivul este diferenta frumusica de pret/luna, pe care o percepe vanzatorul, pentru fiecare sistem de alarma.
O, voi chiar credeati in reclamele acelea? Ati crezut ca instalarea gratuita a echipamentului, chiar este gratis? Din pacate, nu.
Sfat: Nu acceptati niciodata prima oferta. Negociati cu vanzatorul dar si cu mai multe firme de monitorizare. S-ar putea sa fiti surprinsi.

Ignorarea alarmelor false frecvente
Alarmele false nu sunt chiar false. Sigur ele s-ar putea sa nu indice o spargere in desfasurare, dar ele de obicei semnaleaza ceva important, printre care:
- o instalare gresita a sistemului de alarma
- contactele de la usi si ferestre defecte
- interferente care perturba functionarea contactelor
- o baterie descarcata

Nici un sistem de alarma in stare buna de functionare nu ar trebui sa dea alarme false … mai ales unele frecvente. Nu numai ca acest lucru poate fi destul de costisitor (uneori firmele de monitorizare pot sa taxeze interventiile la alarme false repetate, sau proprietarul poate fi chiar amendat la sesizarea unor vecini deranjati), dar oamenii devin dezinteresati de alarmele frecvente, iar timpul de reactie la ele va avea de suferit. Alarmele false frecvente sunt un semnal pentru a investiga cauzele NU pentru a le ignora!

Neinlocuirea bateriei alarmei
Acest lucru se aplica in mod deosebit posesorilor de sisteme de alarma wireless. Bateriile celor mai multe sisteme de alarma tin cel putin un an, iar in unele cazuri chiar mult mai mult. Ele ar trebui sa fie testate destul de des dupa instructiunile producatorului. Cand se observa descarcarea bateriilor acestea trebuie inlocuite imediat. Chiar si in cazul in care sistemul de alarma a fost instalat de catre o firma autorizata, proprietarii pot si trebuie sa inlocuiasca bateria singuri cat de repede posibil. Cei care ignora acest sfat, vor avea parte de alarme false frecvente.

Divulgarea parolei alarmei altor persoane
In afara celor care locuiesc in casa, nimeni nu ar trebui sa iti cunoasca parola. Cunosc oameni care isi dau codul la diverse persoane fara sa se gandeasca la repercusiuni. Sau, chiar daca nu spun la nimeni codul, nu se asigura ca nimeni nu afla parola cand dezarmeaza sistemul de alarma. Majoritatea oamenilor nu realizeaza procentul de case jefuite de persoane din anturajul proprietarilor.
Sfat: Daca aveti o femeie de serviciu sau alti lucratori care vreti sa aiba acces in casa cand sunteti plecati, majoritatea sistemelor de alarma ofera posibilitatea setarii unui cod secundar pentru acest scop.

Si tu faci greseli grave cu sistemul tau de alarma?

Sper ca tu sa nu faci niciuna dintre greselile enumerate, iar in caz contrar ia toate masurile necesare sa indrepti situatia. Nu exista nicio scuza pentru a avea un sistem de alarma antiefractie pe care sa nu il folosesti pentru securitatea casei si familiei tale.

Spune mai departe
Care sunt unele dintre cele mai frecvente greseli pe care le-ati facut sau pe care le-ati vazut la altii? Nu fi timid, toti am făcut greseli, dar cu cat suntem mai bine informati, facem mai bine lucrurile, nu? Acum ai sansa de a vorbi despre experientele tale si, cine stie? Ai putea fi persoana care ajuta pe altcineva sa evite o greseala asemanatoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu